Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ кажуть, виконати волю "регоіналів" не вдасться

Вівторок, 4 березня 2008, 08:20

Представники Блоку Юлії Тимошенко вважають, що про газ у Верховній Раді у вівторок навряд чи йтиметься, якщо парламент запрацює.

Про це повідомляє Радіо "Свобода", нагадуючи, що у понеділок представники Партії регіонів висунули нову вимогу до розблокування Верховної Ради – щоб у парламенті було заслухано доповідь прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з газового питання.

"Не думаю, що буде розглядатися питання з приводу якихось газових питань, тому що сьогодні це питання лежить у площині роботи Кабінету міністрів, саме в робочій площині, площині домовленостей нашого суб’єкта енергетичного ринку і російського", - сказав депутат БЮТ Анатолій Семинога.

На думку політичного експерта Олександра Палія, успішність парламентського дня у вівторок залежатиме від того, чи вистачить у коаліції волі прийти у сесійну залу першою.

"...Якщо коаліція і справді хоче досягти результатів, їй потрібно діяти наступально, розуміючи, що Партія регіонів не готова до перевиборів, і тому 227 голосів, плюс 20 голосів Блоку Литвина, – цієї цифри може бути достатньо для відновлення працездатності парламенту", - зазначає Палій.

Як відомо, у понеділок, 3 березня, погоджувальна рада так і не відбулася, тож питання порядку денного на вівторок парламентарі мають визначити 4 березня вранці.

Раніше "регіонали" висунули вимогу, щоб крім першочергового розгляду постанови про НАТО у порядку денному стояла і газова тема.

"Одне з перших питань, які треба розглядати, це питання обмеження газових поставок газу в Україну. Які заходи буде вживати влада", - сказав лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

У свою чергу, лідер фракції "Нашої України – Народної самооборони" В’ячеслав Кириленко заявив, що що б там не було, і чого б не говорила опозиція, парламент почне працювати уже у вівторок, 4 березня.

"Ми можемо заявити, що незалежно від позиції Партії регіонів і комуністів, завтра о 10 ранку всі наші депутати будуть на своїх депутатських місцях. Парламентський тиждень завтра розпочинає свою роботу. Є затверджений календарний план", - зазначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування