БОГАТИРЬОВА: ЮЩЕНКО МОЖЕ РОЗІГНАТИ РАДУ

Вівторок, 4 березня 2008, 10:49

Незважаючи на те, що президент Віктор Ющенко не бажає розпуску Верховної Ради, він зберігає за собою право провести консультації з політичними силами щодо перспективи продовження повноважень парламенту цього скликання.

Про це йдеться у заяві секретаря РНБО Раїси Богатирьової, повідомляє прес-служба апарату РНБО.

"Президент заявив, що він не бажає в цих умовах розпуску Верховної Ради, що може привести до чергового витка протистояння і невизначеності. Разом з тим, зважаючи на зростання загроз національній безпеці, кризи політичних сил в парламенті, неготовність парламентсько-урядової коаліції запропонувати дієвий і вмотивований план стабілізації роботи парламенту і уряду, президент зберігає за собою право, відповідно до Конституції та регламенту Верховної Ради, ухвалити рішення про проведення консультацій з політичними силами щодо перспективи продовження повноважень Верховної Ради цього скликання", - сказано у заяві.

"Таке рішення може бути прийняте президентом, якщо в найближчі дні робота парламенту не буде розблокована, і він не почне виконувати свої конституційні зобов’язання", - заявляє Богатирьова.

При цьому вона зазначає, що "вся відповідальність за наслідки такого рішення лежатиме на політичних силах парламенту – парламентсько-урядовій коаліції і опозиції".

Водночас, як ідеться у заяві, РНБО на чолі з президентом "готова якнайшвидше, на вимогу більшості і опозиції, надати свої конституційні можливості для підготовки спільної позиції і угоди щодо політичної стабільності та конституційної спроможності Верховної Ради діяти єдино з урядом і президентом по укріпленню української державності та забезпеченню ефективного обслуговування національного інтересу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування