Симоненко намагається прогнути всіх під свою лінію

Вівторок, 4 березня 2008, 11:37

Фракція Компартії наполягає на тому, що єдиним шляхом розблокування роботи Верховної Ради є термінове проведення референдуму щодо НАТО.

Про це заявив лідер фракції КПУ Петро Симоненко після засідання погоджувальної ради.

"Я переконаний у тому, що мова йде не про політичну угоду, а мова йде про змову. Про змову, як краще зробити, щоб одним політичним силам було вигідно формування в тій частині політичних інтересів, в тій позиції, яку вони займають, іншим – своє", - сказав він.

"Вже не приховується точка зору, яка висловлюється і головою ВР, що давайте приймемо такий текст, який нас буде влаштовувати тут, а потім ви будете виходити до своєї аудиторії і казати, що ви перемогли, інші будуть казати те саме своїй аудиторії", - додав лідер КПУ.

"Це і є та змова потужного бізнесу, що веде до зради національних інтересів", - наголосив Симоненко, додавши, що "КПУ наполягає, щоб було прийнято рішення – звернутися до громадян України, терміново провести референдум".

За словами лідера комуністів, КПУ "вже звернулася з відкритим листом до політичних структур, ми знайшли підтримку цього тексту відкритого листа до генсека НАТО".

"Цього тижня відбудеться робоча зустріч для узгодження остаточного тексту листа, наступного – колективне підписання за круглим столом за участі преси. В листі ми висловлюємо обурення і непідтримку позиції керівництва держави", - пояснив він.

Коментуючи попередження "Газпрому" про намір чергового скорочення поставок газу в Україну, Симоненко заявив: "Це свідчить про те, що у нас у владі "вершники без головы".

"Той, хто розуміє, що таке керувати державою, той розуміє, що це питання треба було піднімати ще минулого року, треба було відпрацювати баланс газу, виходячи з національних інтересів", - сказав лідер КПУ.

"Треба було спрогнозувати і сформувати програму переговорів з Росією, чітко визначити ті інтереси, що об'єднають наші зусилля, і спрогнозувати перспективу підписання довгострокової перспективи постачання газу", - додав він.

"Те, що сьогодні відбувається – це боротьба за газову трубу, ні більше ні менше. Представники великого бізнесу намагаються використати цю трубу у власних інтересах, а не в національних", - наголосив Симоненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування