Сільським лікарям хочуть платити по $800

Вівторок, 4 березня 2008, 12:19

Міністр охорони здоров'я Василь Князевич заявляє про необхідність закласти в держбюджет заробітну плату сільському лікарю в розмірі 800 доларів.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Донецьку, повідомляє "Остров".

"Найболючіше питання - заробітна плата медичних працівників. Такий стан заробітної плати, що є сьогодні, він не влаштовує самих медичних працівників", - сказав Князевич.

У зв'язку з цим, зазначив він, "Міністерство охорони здоров'я запропонувало, як перший етап зміни заробітної плати - підняти на досить серйозний рівень заробітну плату сільському лікарю".

"Ми будемо відстоювати в будь-якому випадку, якщо цей бюджет не визначиться в такому обсязі, то на наступний рік ми точно це рішення проведемо, але заробітна плата повинна бути гідною", - сказав міністр.

"Сьогодні якщо ми не будемо платити лікарю ту зарплату, що він одержує в Росії, Білорусії, не кажу вже про західні країни, Польщу, відповідно, ці люди не будуть тут затримуватися, і ми не будемо кваліфікованих медиків одержувати", - додав він.

"Зарплата - це один із пріоритетів, по якому будемо працювати", - підкреслив Князевич.

"Не кажучи про те, що прийнято рішення на 20% підняти зарплату всім медикам, по сільському лікарю ми ставимо питання заробітної плати до 800 доларів", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...