Тимошенко доручила "Нафтогазу" відстежувати всі переміщення газу

Вівторок, 4 березня 2008, 12:32

Кабінет міністрів доручив НАК "Нафтогаз України" запровадити щотижневий моніторинг за
обсягами природного газу, що переміщується через митний кордон України трубопровідним транспортом.

Про це йдеться у відповідній постанові уряду від 27 лютого, розміщеній на сайті Кабміну.

Так, Кабмін вимагає запровадити з 1 березня 2008 р. щотижневий моніторинг за обсягами природного газу, що переміщується через митний кордон України трубопровідним транспортом, у тому числі з використанням підземних сховищ газу.

Зокрема, НАК “Нафтогаз України” доручено забезпечити подання Держмитслужбі з 1 березня 2008 р. щомісячних розрахункових балансів надходження і розподілу природного газу по Україні та щотижневої оперативної інформації у подобовому розрізі про обсяг і напрямки переміщення через митний кордон України природного газу.

Згідно з розпорядженням, Держмитслужба мала розробити та подати до 28 лютого 2008 р. НАК “Нафтогаз України” форму подання щотижневої оперативної інформації.

Крім того, Кабмін видав ще одну постанову про надання НАК "Нафтогаз України" та її дочірнім компаніям розстрочки із сплати сум зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість за результатами господарської діяльності у жовтні—грудні 2007 р. та у I кварталі 2008 р. на умовах податкового кредиту.

Таке доручення видане "у зв’язку з неврегульованістю питання щодо погашення заборгованості з оплати природного газу, спожитого протягом жовтня—грудня 2007 р. та січня—лютого поточного року".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування