Ющенко поїде в Казахстан – із місією. І в Таджикистан

Вівторок, 4 березня 2008, 14:03

Президент Віктор Ющенко 5-6 березня перебуватиме з офіційним візитом у Казахстані.

Про це повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова на брифінгу для преси у вівторок, інформує УНІАН.

За її словами, візит матиме гуманітарну місію – відкриття Року України у Казахстані.

Урочиста церемонія відбудеться 5 березня одразу після зустрічі віч-на-віч президентів України та Казахстану Ющенка і Нурсултана Назарбаєва.

За словами прес-секретаря, на церемонії відкриття заплановано виступ президента України, відзначення відомих громадян Казахстану нагородами, а також святковий концерт.

Також Ванникова нагадала, що у ході візиту планується відкриття в Астані пам’ятника Тарасу Шевченку, так само як невдовзі у Києві відбудеться відкриття пам’ятника казахському народному поету Джамбулі Джамбаєву.

Крім того, президент планує зустрітись із прем’єр-міністром Казахстану Каримом Масимовим і головою Меджлісу Казахстану Асланом Мусіним.

Також Ющенко проведе зустріч із представниками української діаспори.

* * *

6-7 березня цього року президент Віктор Ющенко відвідає із офіційним візитом Таджикистан.

Як повідомляє прес-служба президента, у ході візиту заплановані його переговори з президентом Таджикистану Емомалі Рахмоном, а також зустрічі з прем'єр-міністром Акіл Акіловим та головою нижньої палати Парламенту Сайдуло Хайруллоєвим.

Планується обговорення широкого кола актуальних питань двосторонніх відносин та розвитку співпраці в економічній сфері, зокрема щодо участі України в реалізації проектів розвитку електроенергетичної галузі Таджикистану.

Під час зустрічі президенти мають підписати план дій Україна - Таджикистан на 2008-2009 роки, що є "Дорожньою картою" розвитку двосторонніх відносин у різних сферах.

За підсумками переговорів глави держав планують також підписати спільну заяву, в якій, зокрема будуть закріплені основні домовленості, досягнуті під час візиту.

Під час переговорів мають бути підтверджені попередні домовленості щодо здійснення візиту президента Таджикистану в Україну, а також обговорені питання щодо взаємного відкриття посольств України і Таджикистану відповідно в Душанбе та Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News