Янукович вже згоден на те, що "було у четвер"

Вівторок, 4 березня 2008, 14:14

У Верховній Раді триває засідання погоджувальної ради щодо розблокування парламенту.

Спікер Арсеній Яценюк запропонував депутатам затвердити календарний план і порядок денний засідань Верховної Ради.

Він вчергове запропонував три варіанти виходу з ситуації: розглянути погоджений варіант постанови по НАТО, розглянути всі зареєстровані постанови з цього питання, взагалі перенести його розгляд до Бухарестського самміту.

"Однак якщо ми не розблокуємо парламент системно, а зайдемо на 10-15 хвилин, ми продовжимо нищити парламент, авторитет якого і так не досить великий", - сказав він.

Водночас Володимир Литвин знову закликав Яценюка в будь-якому разі розпочати засідання і не погодився з тим, що "на 10-15 хвилин в зал заходити не можна, бо можна зганьбити парламент".

"Тому що не можна зганьбити те, чого не існує", - сказав він.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович сказав, що його фракція готова розглядати той проект постанови по НАТО, "який був у четвер", оскільки. За його словами, у п’ятницю до неї було додано додаток, з яким Партія регіонів не згодна.

Далі, за словами Януковича, Партія регіонів вимагатиме від уряду звіту від уряду з приводу ситуації на ринку газу, оскільки "країна знову знаходиться на порозі нової газової кризи".

У свою чергу лідер НУ-НС В’ячеслав Кириленко наголосив, що узгоджений проект постанови по НАТО відсутній не з вини коаліції, тому запропонував проголосувати всі постанови, або взагалі зняти питання НАТО і зосередитися на питанні скасування депутатської недоторканності та пільг.

"Але мені здається, що опозиція і надалі продовжуватиме блокування і о 16 годині трибуну знову буде заблоковано", - сказав він.

Разом з тим лідер КПУ Петро Симоненко жодним словом не обмовився про наміри КПУ розблокувати парламент.

Натомість він знову повернувся до обговорення до "листа трьох", назвавши його спеціальною провокацією, запроваджую керівництвом держави для того, щоб робота парламенту була заблокована.


"Тому що за результатами цих виборів така Верховна Рада не була потрібна цим керівникам держави", - сказав Симоненко.

Водночас він запропонував Яценюку затвердити календарний план роботи парламенту хоча б на тиждень.

Після цього інший комуніст Олександр Ткаченко попросив журналістів залишити залу засідань погоджувальної ради, "тому що тут жарко".

У свою чергу Яценюк наголосив, що "преса у нас вільна" і дозволив журналістам залишатися в залі.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування