Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Огризко пообіцяв Європі знайти "правильну відповідь"

Вівторок, 4 березня 2008, 15:46

Суперечка між Росією та Україною щодо боргів за постачання газу буде вирішена у найближчі дні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Володимир Огризко у Варшаві, повідомляє Ліга з посиланням на російський телеканал "Вести".

"Я очікую, що наші експерти в найближчому майбутньому вивчать цю проблему і знайдуть правильну, позитивну відповідь", - зазначив Огризко.

При цьому глава МЗС підкреслив, що Україна прагне налагодити гарні контакти з Росією в газовій сфері.

За його словами, у даний час експерти укладають документи, які враховують досягнуті у лютому домовленості президентів Росії й України Володимира Путіна і Віктора Ющенка.

"Я очікую, що в найближчі кілька днів вирішення проблеми буде знайдено. Ми хочемо, щоб російсько-українські відносини у сфері газу були ясними, зрозумілими і як можна кращими", - сказав Огризко.

Крім того, він пообіцяв, що Україна вживе заходів, щоб постачання російського газу в Європу продовжувалися в звичному обсязі.

"Незважаючи на події, що відбуваються, я хотів би запевнити вас, що Україна зробить усе, щоб забезпечити нормальні поставки газу в ЄС", - заявив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Як відомо, у понеділок, 3 березня, російська газова монополія "Газпром" скоротила постачання газу в Україну. У вівторок офіційний представник холдингу Сергій Купріянов заявив, що "Газпром" увечері цього дня обмежить поставки газу Україні через борги ще на 25%.

Водночас, "Газпром" запевнив країни Європейського Союзу, що обмеження поставок газу в Україну не позначиться на поставках у Європу, які здійснюються через Україну.

Однак представники Європейської комісії і країн ЄС у понеділок і вівторок висловлювали стурбованість загостренням газової суперечки Росії й України.

, за матеріалами Ліги

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування