ЮЩЕНКО ВИМАГАЄ ВІД ТИМОШЕНКО ПРОДОВЖИТИ ГАЗОВІ ПЕРЕГОВОРИ

Вівторок, 4 березня 2008, 22:42

Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду негайно змусити НАК "Нафтогаз" повернутися до переговорів із російською компанією "Газпром".

Про це йдеться у листі Ющенка, текст якого наводить прес-служба президента у вівторок ввечері.

"Єдиним реальним виходом є негайне продовження переговорів. Вимагаю терміново надати НАК "Нафтогаз" директиви, зміст яких має відповідати положенням затверджених президентом директив з урахуванням результатів останніх переговорів", - заявив Ющенко.

"Розвиток ситуації, пов'язаної з поставками газу в Україну, зобов'язує мене в черговий раз звернути Вашу увагу на недостатні та неадекватні дії Уряду з реалізації домовленостей, досягнутих між президентами України та Росії 12 лютого цього року в Москві, зміст яких доведено до Уряду відповідними директивами", - зазначається в листі президента до прем'єра.

Ющенко додає, що "на сьогодні російська сторона суттєво обмежила надходження газу в Україну".

"Немає жодних домовленостей щодо забезпечення балансу газу на 2008 рік та відповідної договірної бази. Рівень розрахунків за газ знаходиться на критично низькій відмітці. Разом з тим ВАТ "Газпром" не розраховується за послуги з транзиту російського газу в Європу", - констатує Ющенко.

"Така ситуація викликає глибоке занепокоєння Європейської Комісії", - додає він в листі до прем'єра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...