Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибачук упевнений, що поплатився за критику

Середа, 5 березня 2008, 10:06

Колишній позаштатний радник президента Олег Рибачук пов'язує указ президента про його звільнення з цієї посади з його критикою взаємин трьох гілок влади.

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Рибачук нагадав, що, ідучи на посаду позаштатного радника президента, він прийняв рішення також очолити спостережну раду однієї з громадських організацій і поставив задачу організації руху на підтримку європейського майбутнього України, і членства в НАТО.

"Я упевнений, що вихід указу пов'язаний з моєю іншою публічною діяльністю. Я достатньо критично оцінюю взаємини вул.Банкової (секретаріат президента ) і вул. Грушевського (Кабінет міністрів)", - сказав він.

Рибачук відзначив, що зокрема, після підписання "листа трьох" про ПДЧ, він зустрічався з багатьма послами країн-членів НАТО.

"У ході цих зустрічей виникало питання: чи дійсно ці люди є командою і чи є в них єдине бажання приєднається до ПДЧ і взяти на себе зобов'язання провести цілу низку істотних реформ", - заявив він.

Рибачук відзначив, що мова йде про судову реформу, про соціальний захист, про захист прав людини, про виконання Хартії про національні меншини.

"Чому я є переконаним прихильником того, щоб Україна взяла на себе такі зобов'язання? Тому що мій досвід роботи у всіх гілках влади говорить про те, що країна їх виконує, незалежно від того, який уряд при владі", - сказав він.

"Інакше в нас виходять популістські змагання: хто більше заплатить за немовля або хто більше пообіцяє пенсіонерам (пункти передвиборних програм низки політсил)", - додав Рибачук.

Він повідомив, що перед його звільненням, президент не говорив з ним. "Указ підписаний, я не знаю, що доповідалося президенту", - сказав Рибачук, при цьому додавши:

"Президент із таким курсом не міг не погодитися. Я припускаю, що моя публічна критика діяльності секретаріату одержала таку реакцію, тому що певні непрямі попередження я одержував".

Рибачук також зазначив, що має намір продовжувати публічну суспільну діяльність на підтримку європейського і євроатлантичного курсу України, і не братиме участь ні у вже існуючих партійних проектах, ні в тих, котрі планують створити.

Крім того, він заявив, що не вірить у "віртуальний партійний проект, у тому числі, з посиланням на Банкову" (можливе створення нової пропрезидентської партії).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...