Раді пропонують усе ж таки скинути Медведька

Середа, 5 березня 2008, 11:54

Депутат від БЮТ Андрій Портнов пропонує внести до порядку денного Верховної Ради питання щодо висловлення недовіри генеральному прокурору Олександру Медведько та призначити дату розгляду даного питання.

Із відповідною пропозицією він звернувся до голови Верховної Ради Арсенія Яценюка та голів депутатських фракцій із пропозицією, повідомляє прес-служба депутата.

Як зазначається у повідомленні, 7 грудні 2007 року група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді проект постанови "Про висловлення недовіри генеральному прокурору", проте рішенням комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності від 4 березня цього року його було відхилено.

"Згідно вимог регламенту Верховної Ради України, відхилення проекту постанови профільним комітетом не є перешкодою для розгляду питання "по суті" – у межах пленарного засідання. Відтак, я із моїми колегами маємо намір скористатись можливістю ще раз звернути увагу депутатського корпусу на питання фактичної бездіяльності генеральної прокуратури під дворічним керівництвом пана Медведька", - заявив Портнов.

На його думку, "реакція депутатського корпусу цілком закономірна, адже за два роки перебування Медведька на чолі відомства жодним чином не просунулось розслідування таких справ, як загибель народного депутата В’ячеслава Чорновола, вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, отруєння кандидата в президенти України Віктора Ющенка".

"Суспільство досі не отримало відповіді на питання щодо винуватців та реальних обставин всіх цих злочинів", - підкреслює Портнов.

"Бездіяльність Генеральної прокуратури поширюється не лише на резонансні для країни справи За час головування пана Медведько у Генеральній прокуратурі масштаби незаконних оборудок із землею з боку органів місцевого самоврядування набули вражаючих масштабів", - каже БЮТівцеь.

"Свавілля ж самого генерального прокурора Олександра Медведька принесло Україні історичний прецедент: кримінальна справа закривається за особистим розпорядженням Генерального прокурора – без жодного розслідування, як це було у випадку із справою про побиття юриста Івана Гранцева у лютому цього року", - заявляє Портнов.

Тому, твердить він, "можемо зробити впевнені висновки, що прокуратура не вибудувала ефективного механізму реалізації своїх конституційних повноважень у жодному із стратегічних напрямків, як наслідок – завдається значна шкода бюджетам усіх рівнів – країна втрачає величезні кошти".

"Вочевидь, неспроможність належним чином організувати роботу органів прокуратури України з боку їх керівника не є єдиним поясненням неефективного функціонування всього відомства. Уся система органів прокуратури потребує негайного реформування. Майбутнє вимагає створення нового, сучасного правоохоронного відомства, яким повинна стати прокуратура задля ефективного утвердження і забезпечення прав і свобод людини", - вважає Портнов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування