Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НУ-НС": "Регіони" мають чесно сказати, чи хочуть вони перевиборів

Середа, 5 березня 2008, 12:21

Фракція "НУ-НС" збирає термінове засідання для обговорення ситуації, що склалася внаслідок заяви Партії регіонів про намір організації масових акцій протесту.

Про це заявив лідер фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко, що виступив у кулуарах ВР одразу після лідера "Регіонів" Віктора Януковича.

"Ми вкрай здивовані заявою, яка щойно стала надбанням громадськості, оголошена лідером Партії регіонів", - зазначив Кириленко.

"Ми здивовані таким підходом до розв'язання проблем і вважаємо, що це більше політична поза, ніж політична позиція", - додав він.

Кириленко заявив про готовність його фракції до пошуку компромісу для розблокування роботи парламенту і з цією метою зачитав текст постанови Верховної Ради, що був погоджений минулої п'ятниці.

"Читаю проект постанови, що був готовий до голосування і міг бути підтриманий фракцією "НУ-НС". А ви самі оцініть, чи готова наша сила до компромісу", - зазначив лідер фракції.

"Це не текст політичної заяви, що кличе народ на барикади, а текст погодженого станом на минулу п'ятницю проекту постанови щодо НАТО", - наголосив він.

Згідно з погодженим проектом постанови ВР про деякі питання прийняття рішення про вступ України до НАТО, рішення про вступ приймається Верховною Радою лише за наслідками всеукраїнського референдуму, який може проводитися за народною ініціативою.

"Голові Верховної Ради повідомити генерального секретаря НАТО про це рішення парламенту", - додається у тексті постанови.

"Це і є компроміс, до якого ми були готові ще з минулої п'ятниці. Однак переконаний, що Партія регіонів насправді має завдання не вирішення проблеми щодо НАТО, а зміну формату коаліції, урядову кризу і розхитування ситуації в Україні під будь-яким приводом", - заявив Кириленко.

Лідер фракції повідомив, що "НУ-НС" збирає термінове засідання фракції: "Будемо обговорювати ситуацію, що склалася внаслідок незрозумілої нам заяви Партії регіонів".

"Якщо це відмова з їхнього боку від участі у парламентській роботі - це одне, можливо, на це їхнє право. Якщо це продовження блокування парламентської трибуни, але тепер з іншим градусом політичної напруги – то це інше", - зазначив Кириленко.

"Якщо вони хотіли зміни уряду чи формату коаліції - нехай про це відверто скажуть. Якщо вони б хотіли позачергових виборів, нехай про це теж відкрито скажуть і будуть чесними перед виборцями і країною", - додав він.

"НУ-НС" не прагне позачергових виборів і готова до продовження пошуку компромісів у будь-якому питанні", - резюмував Кириленко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування