Тимошенко придумала, як давати Росії гроші без контрактів

Середа, 5 березня 2008, 14:26

Кабінет міністрів ухвалив постанову по розрахунках за спожитий з початку 2008 року газ.

"Уряд ухвалив постанову про врегулювання розрахунків за газ з Російською Федерацією", - сказала Тимошенко на прес-конференції в середу.

"Сьогоднішня постанова дає можливість при відсутності контрактів проводити розрахунки за газ і не накопичувати заборгованість", - зазначила вона.

За словами Тимошенко, постановою визначено, що "весь середньоазійський газ іде на потреби України, не може бути експортований".

При цьому прем’єр підкреслила, що ціна споживання цього середньоазійського газу в 2008 році зафіксована на рівні 179,5 доларів за тисячу кубометрів.

"Україна ніякої іншої ціни підписати не може, бо така ціна була задекларована минулого року, вона була розрахована при формуванні бюджету і макроекономічних показників", - заявила Тимошенко.

Вона також додала, що "всі контракти на забезпечення споживачів газом укладаються Нафтогазом".

"Ми діємо на виконання рішення РНБО – а це документ, який прийнято в тому числі президентом. Там чітко визначено, що постачальником газу в Україні є "Нафтогаз", - зазначила Тимошенко.

На питання журналістів, чи не "цупить" Нафтогаз газ РосУкрЕнерго з підземних сховищ, вона відповіла:

"РосУкрЕнерго і УкрГаз-Енерго цупить всі фінансові ресурси в газовій системі України. І не їх справа давати оцінку тому, що робить "Нафтогаз", - заявила Тимошенко.

На питання, який зараз споживає газ Україна, вона відповіла: "Газовий баланс України забезпечено, ми підняли всі ресурси, які має Україна, і проінвентаризували всі ресурси, які є в газових сховищах".

Тимошенко підкреслила, що діє на виконання вказівок президента Ющенка.

"Коли президент повернувся з відрядження (з Москви), він сказав, що більше посередників між Україною і Росією не буде", - підкреслила Тимошенко.

Вона також назвала "прикрим" той факт, що УкрГаз-Енерго не сплачує дивіденди Нафтогазу.

"Можливо, вони роздали дозу хабарів, щоб силові структури їх не чіпали. Якби в Україні була влада і силові структури, так вільно корупціонери і шахраї не поводилися б", - обурилась Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування