Тимошенко дасть свої директиви на газові переговори

Середа, 5 березня 2008, 15:26

НАК "Нафтогаз" відповідно до директив прем`єра Юлії Тимошенко вестиме переговори з російським ВАТ "Газпромом" про створення системи постачання природного газу в Україну без нових спільних підприємств.

Про це Тимошенко повідомила сьогодні на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

"Директиви, які я видам НАК "Нафтогаз" на переговори, - це створення моделі постачання газу без двох спільних підприємств, адже достатньо державних підприємств і з російської, і з української сторони, які можуть забезпечити постачання природного газу", - сказала Тимошенко.

Коментуючи питання про розбіжність переговорних позицій президента Віктора Ющенка та уряду України з питань поставок газу, Тимошенко зазначила:

"Уряд і президент запропонують одну узгоджену модель забезпечення України природним газом, без будь-яких штучно створених посередників і без штучно створених СП".

При цьому глава уряду звернула увагу на той факт, що жодна з домовленостей, досягнутих президентами України і Росії Ющенком і Путіним, не зафіксована документально.
"Домовленості відбувалися усно, а в подробицях, як відомо, зберігається суть. Якраз про подробиці говоритимуть НАК "Нафтогаз" і "Газпром" на переговорах, які найближчим часом розпочнуться", - сказала вона.

"Для того, щоб купити газ і його поставити, є потужні підприємства - "Газпром", "Газпром-Експорт" і НАК "Нафтогаз". Я не бачу ніякої потреби в створенні додаткових спільних підприємств", - підкреслила прем`єр.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування