Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУ-НСі побачили, як "Регіони" ломляться у відчинені двері, надуваючи кульки

Середа, 5 березня 2008, 16:36

"Наша Україна – Народна Самооборона" закликає Партію Регіонів "припинити провокаційні дії" і розблокувати роботу парламенту.

Про це йдеться у заяві НУ-НС у відповідь на заяву "регіоналів" про перехід до масових акцій протесту проти вступу України до НАТО.

На думку НУ-НСівців, завдяки діям Партії регіонів в Україні вже майже місяць "паралізована робота вищого законодавчого органу".

"Саме через це Верховна Рада не може розглянути важливі законопроекти, передбачені коаліційною угодою та внесені президентом України як невідкладні", - йдеться у заяві.

На думку представників НУ-НС, привід для блокування законопроектів "є відверто надуманим".

"Вимагаючи приймати рішення про вступ України до НАТО після референдуму, регіонали ломляться у відчинені двері. Бо, по-перше, саме така процедура вступу до Альянсу передбачена угодою про створення коаліції демократичних сил. А по-друге, ми ще минулої п’ятниці заявили про готовність підтримати компромісну постанову, в якій чітко записано, що Верховна Рада приймає рішення про вступ до НАТО лише за наслідками референдуму", - йдеться у заяві.

У НУ-НС також наголошують, що постійна зміна позицій із зовнішньополітичних питань "стала візитною карткою регіоналів".

"Партія Регіонів цілеспрямовано створює в Україні штучну кризу. Спочатку її депутати просто не реєструвалися у Верховній Раді. Потім – блокували трибуну, ламали меблі та надували кульки. Після цього провели відверто провокаційний і антиукраїнський з’їзд у Сєверодонецьку. Сьогодні – безпричинно вийшли з переговорів про нормалізацію роботи парламенту і так само безпричинно вийшли з Національної Конституційної Ради, закликавши людей протестувати на вулицях невідомо проти чого", - вважають у блоці.

У НУ-НСі також вважають, що справжніми причинами блокування є "нездатність змиритися з поразкою на виборах і прагнення повернути втрачену владу".

"Якщо Партія Регіонів прагне у такий спосіб переформатувати коаліцію, ми заявляємо, що це їй не вдасться. Якщо вони хочуть дострокових виборів, то ми не вбачаємо в таких виборах жодної потреби", - сказано у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування