Балога каже, що Янукович перевіряє країну на здоровий глузд

Середа, 5 березня 2008, 16:41

Секретаріат президента заявляє, що блокування роботи Верховної Ради перешкоджає діяльності уряду.

Про це йдеться в коментарі глави секретаріату президента Віктора Балоги.

"Секретаріат переконаний, що тривале блокування роботи Верховної Ради перешкоджає діяльності уряду, обмежує його можливості", - заявив Балога.

"Відповідно до своїх повноважень і ресурсів СП докладає зусиль, аби вдихнути життя в законодавчу роботу, а отже - і відкрити шлях новим урядовим ініціативам", - наголосив він.

Він нагадав, що секретаріат неодноразово критикував "політичні сили, у тому числі і з парламентським мандатом, дії яких суперечать логіці державотворення, не відповідають їхнім програмам чи передвиборчим обіцянкам".

"На сьогодні явно ризиковану, неконструктивну позицію займає Партія регіонів, яка свідомо, не криючись, під химерними приводами блокує роботу Верховної Ради, перевіряючи суспільство і країну на здоровий глузд", - наголосив він.

Балога також додав, що через блокування роботи парламенту загальмовано трансформацію блоку НУНС в єдину партію.

"Секретаріат президента і надалі рішуче протидіятиме всім намаганням зберегти або створити в економіці країни моделі, які заганяють економічні відносини в тінь, плодять корупцію та наживу", - також наголосив Балога.

"Це стосується таких сфер, як використання бюджетних коштів, управління державною власністю, тендерні закупівлі, регуляторна політика. Припускаю, що зведені главою держави і його секретаріатом бар'єри проти незаконних оборудок викличуть чергову голосну какофонію зі звинувачень і відвертої брехні", - додав він.

"Підкреслю: в державі не може бути ареалу мешкання чиновників, хай навіть найвищого розливу, вільних від обґрунтованої критики з боку президента та його секретаріату", - зазначив Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування