Брат Балоги може стати мером?

Четвер, 6 березня 2008, 07:52

У середу на парламентському сайті з'явився проект постанови про проведення позачергових виборів мера Мукачевого.

Одним з кандидатів на цю посаду є заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Балога, пише Комерсант-Україна.

Формально зараз мером є Василь Петьовка, який у результаті дострокових парламентських виборів став народним депутатом від блоку НУНС.

Ініціатором дострокових виборів у Мукачевому виступив депутат від Партії регіонів Віктор Тихонов.

"Петьовка сьогодні одночасно працює депутатом Верховної ради і мером Мукачевого, поєднуючи дві посади. Цим він порушує норми Конституції, тому я зареєстрував дану постанову", – обурено пояснив Тихонов.

При цьому він підкреслив, що ще одним депутатом, який поєднує виборну посаду з чиновницькою, є депутат Віктор Пилипишин (блок Литвина).

Будучи народним депутатом, Пилипишин є також главою Шевченківської райдержадміністрації Києва. "Але по Пилипишину видати указ має президент. Ми на це ніяк не можемо вплинути, а тільки загострити увагу на цій проблемі", – зізнався Тихонов.

У випадку якщо постанова про проведення дострокових виборів мера Мукачевого буде схвалена парламентом, вибори повинні будуть відбутися не пізніше, ніж через 30 днів після її прийняття.

Тихонов відзначив, що питання було порушено тільки зараз "у зв'язку з завантаженістю парламентського комітету з питань держбудівництва", тому він вирішив взяти ініціативу на себе.

Головні претенденти на посаду мера Мукачевого стали відомі вже зараз, ще до ухвалення рішення Верховною радою.

Це Золтан Лендел, Василь Швардак (на виборах мера в 2006 році він зайняв друге місце, поступившись Василю Петьовці).

Ще один кандидат, як стверджують джерела видання, – заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Балога, брат глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування