Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НАТО поговорять, приєднувати Україну до ПДЧ чи ні

Четвер, 6 березня 2008, 08:07

Перше формальне обговорення питання про можливість надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) на квітневому саміті в Бухаресті відбудеться в Брюсселі в штаб-квартирі Альянсу в рамках неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.

Неформальне засідання відбудеться 6 березня, повідомив офіційний представник НАТО Джеймс Аппатурай у Брюсселі.

"Це буде перша можливість на рівні міністрів обмінятися думками з цього питання, як міністри бачать це", - сказав він.

Аппатурай підкреслив, що в НАТО до нинішнього моменту не було формального обговорення запиту як української, так і грузинської влади надати ПДЧ на саміті НАТО в Бухаресті.

"З того моменту, коли листи керівників України і Грузії надійшли в штаб-квартиру НАТО, формальне обговорення навіть не починалося на офіційному рівні", - додав він.

На питання журналістів про можливий вплив третіх країн на ухвалення рішення щодо надання Україні і Грузії ПДЧ, Аппатурай відповів:

"Рішення приймається винятково членами НАТО на основі готовності країни".

Говорячи про євроатлантичні устремління України і необхідність їхньої публічної підтримки, Аппатурай нагадав позицію НАТО, відповідно до якої "така демократична країна як Україна має право на євроатлантичні устремління".

Щодо публічної підтримки Аппатурай навів у приклад Хорватію, у якій після проведення "сильної інформаційної кампанії" публічна підтримка членства країни в НАТО істотно зросла.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування