Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Казахстан хоче завалити Україну газом

Четвер, 6 березня 2008, 09:14

Казахстан має потенціал і бажання збільшити поставки нафти й газу до України.

Про це заявив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв на спільній прес-конференції з президентом Віктором Ющенком.

Назарбаєв нагадав, що Казахстан має величезні запаси нафти й газу та може в майбутньому збільшити їх видобуток.

Реклама:

Він зазначив, що Казахстан хотів би постачати в Україну великі обсяги енергоресурсів, але нині існує проблема з їх транспортуванням. Він нагадав, що наразі на територію України можна здійснювати поставки тільки через російські нафтопроводи.

Водночас Назарбаєв розповів, що зараз відбуваються переговори між Казахстаном і Росією про збільшення майже вдвічі обсягів транспортування нафти на рік.

Таким чином, за словами Назарбаєва, з`явиться можливість збільшити обсяги постачання до України.

ВІДЕО ДНЯ

"Що стосується російської компанії "Транснефть" (з якою тривають переговори), то треба разом з Росією на трьох домовлятися щодо цього питання", - зазначив Назарбаєв.

Говорячи про проект Одеса-Броди, він наголосив, що існує ще багато невирішених питань. "Питання Одеса-Броди залишається відкритим", - сказав Назарбаєв, вкотре наголосивши, що потрібно домовлятися з російською стороною, щоб нафта потрапила в Одеський порт.

Водночас, за словами Назарбаєва, існує й альтернативний варіант транспортування нафти через Баку. Він підкреслив, що в цьому напрямі Казахстан також працює. Зокрема, зараз відновлюється трубопровід з Баку в Чорне море, і через цей термінал здійснюватимуться постачання до України та Європи.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування