Балога вимагає, щоб Янукович відповів за свого депутата

Четвер, 6 березня 2008, 09:58

Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє про необхідність офіційного підтвердження керівництвом Партії регіонів наміру цієї політичної сили продовжувати роботу в складі Національної конституційної ради.

Необхідність у цьому виникла після поширеної в ЗМІ заяви члена конституційної ради, депутата з фракції Партії регіонів Олександра Лавриновича про припинення участі партії в роботі ради, повідомляє прес-служба президента.

"Секретаріат президента вважає, що слова одного з членів партії можуть не відображати позицією всієї партії", - зазначив Балога.

"Ми знаємо багато випадків, коли приватні висловлювання видавалися як офіційні повідомлення, а потім спростовувалися. Цілком імовірно, що народний депутат озвучив власну думку", - додав він.

Балога нагадав, що в затвердженій 18 лютого указом президента Національній конституційній раді є широке представництво Партії регіонів, яка погодилася з необхідністю удосконалення Конституції.

Ця політична сила делегувала до складу ради тих представників, які, на її думку, можуть вести фахову дискусію та продуктивно працювати над створенням нової редакції Основного Закону.

"Депутат Лавринович своєю заявою розписався, серед інших, і за лідера Партії регіонів Віктора Януковича", – зазначив Балога.

"По суті, йдеться про спробу одноосібно скасувати участь потужної сили, яка має парламентське представництво, у важливому загальнодержавному процесі", - додав він.

"У зв'язку з тим Партія регіонів має офіційно повідомити про свою позицію з цього питання", - наголосив глава секретаріату президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News