Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко розповіла Брюсселю, чому жінки беруть владу в свої руки

Четвер, 6 березня 2008, 13:55

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що жінки почали йти у політику через невиконання владою свого обов'язку - оберігати народ від небезпек і несправедливості.

Про це вона сказала під час свого виступу "Роль жінки у стабілізації небезпечного світу" у Брюсселі.

Перший обов'язок влади, за словами Тимошенко, - оберігати свій народ від всіх небезпек та несправедливості. "Саме тому, що ми так часто ставали свідками невиконання владою цієї головної заповіді, ми, жінки, пішли у владу", - заявила прем'єр.

"Часто кажуть, що жінки при владі планують забагато та спрямовують свої погляди занадто високо, майже ідеалістично і не реалістично", - зазначила Тимошенко.

Таке враження, за її словами, складається від того, що "ухвалення аморальних і нечесних рішень влади проти своїх народів стає цинічною нормою сьогодення і на цьому фоні будь-яка чесна мета виглядає ідеалістично і майже наївно".

"Наш обов'язок дати людям відчути, що вони варті більшого. Якщо ми не спроможні відчувати найтонші і найглибші почуття наших людей, ми взагалі не повинні бути в політиці", - заявила Тимошенко.

"Хоча ми дійсно обережні у застосуванні зброї, я вважаю, що жінки-політичні лідери більш готові реально захищати свободу та безпеку своїх народів", - зазначила вона.

"Ми послідовно відстоюємо національні інтереси своїх країн... Ми не боїмося діяти там, де наші попередники відступали, оскільки іноді рішучі дії є єдиним шляхом зберегти стабільність в нашому нестабільному світі", - додала прем'єр.

Тимошенко зазначила, що "коли жінки покликані очолити нації, вони, як правило, бачать серця та розум людей, та здатні відкрити власне серце та помисли своєму народові. Це і є той найвищий рівень довіри і єднання, що відкриває шлях до великих звершень".

"У часи нестабільності та нових викликів сучасного світу, ми стикаємося насамперед з давніми, як Священне Писання, моральними проблемами", - зазначила прем'єр.

"Суть питання в тому, чи всі люди повинні отримати рівні права та рівні можливості, чи ми ставимось до інших людей так, як ми хочемо, щоб вони ставились до нас. Хто з нас буде задоволений порадами потерпіти, які часто чують бідні?", - запитала вона.

"Жінки, які знають, що означає нерівне ставлення, особливо відчувають цю проблему, як би вона не маскувалась", - заявила Тимошенко.

"Жінки розуміють, що небезпека, з якою стикається світ, є по суті моральною кризою. Це криза, яку не можна подолати лише політичними заходами або зброєю", - зазначила вона.

"Її не можна усунути на вуличній демонстрації. Її не можна припинити символічними рухами або розмовами. Настав час наших рішучих дій у владі", - додала прем'єр.

Разом з Тимошенко на зібрання приїхала її донька, Євгенія Карр, "щоб також відчути енергію жіночої єдності".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування