Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київський суд залучив Газпром до справи УкрГаз-Енерго

Четвер, 6 березня 2008, 16:54

Господарський суд Києва залучив ВАТ "Газпром" (Росія) як третю сторону у справі про ліквідацію ЗАТ "УкрГаз-Енерго" за позовом НАК "Нафтогаз України".

Таку ухвалу суд прийняв на засіданні у четвер, повідомляє УНІАН.

Зокрема, "Газпром" залучили як третю сторону на стороні відповідача – "УкрГаз-Енерго".

Як зазначили адвокати "УкрГаз-Енерго", "Газпром" необхідно залучити як третю сторону в цій справі, оскільки створення "УкрГаз-Енерго" було обумовлено в угоді від 4 січня 2006 року між НАК "Нафтогаз України", ВАТ "Газпром" і "РосУкрЕнерго АГ" про врегулювання відносин у газовій сфері.

Крім того, суд залучив як другого відповідача в цій справі компанію "РосУкрЕнерго АГ" (Швейцарія).

Як відомо, 3 березня член Наглядової ради "УкрГаз-Енерго" Андрій Галущак повідомив, що НАК "Нафтогаз України" звернувся з позовом до Господарського суду Києва з вимогою ліквідувати "УкрГаз-Енерго".

У цьому зв’язку Галущак зазначив, що ліквідація спільного підприємства ставить під сумнів можливість сплати компанією дивідендів за прибутком на держчастку. "Компанія, яку ліквідовано, не може сплачувати дивіденди своїм власникам", - сказав він.

Крім того, він додав, що в разі непогашення НАК "Нафтогаз України" у повному обсязі заборгованості перед компанією "УкрГаз-Енерго" вимушена буде враховувати взаємозарахуванням цей збиток у рахунок прибутку, який нараховано на держчастку.

Галущак зазначив, що ця ситуація має стати предметом переговорів між "УкрГаз-Енерго", НАК "Нафтогаз України" та урядом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування