Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога звинувачує Тимошенко у перекручуванні газової перемоги Ющенка

Четвер, 6 березня 2008, 17:49

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у своєму листі на адресу президента спотворила зміст домовленостей щодо врегулювання газових відносин, досягнутих 12 лютого у Москві президентами Віктором Ющенком і Володимиром Путіним.

Так стверджує глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба президента.

"Рішення двох лідерів щодо налагодження взаємовигідної співпраці у газовій сфері подано у викривленій інтерпретації, яка в народі називається "з хворої голови на здорову", - зазначив Балога.

"В умовах ажіотажної уваги до цієї важливої теми лист керівника уряду дезінформує громадськість щодо зусиль президента, спрямованих на розв'язання проблем із постачанням газу в нашу країну", - додав він.

"Водночас послання Тимошенко окремими абзацами нагадує рекламний буклет Кабінету міністрів і є, скоріше, жестом для публіки, аніж діловим документом", - наголосив Балога.

За словами Балоги, заяви уряду напередодні візиту прем'єра до Москви про наміри почати газові переговори з "чистого аркуша", як і тези, викладені в листі Тимошенко на адресу президента, свідчать або про те, що керівник Кабміну не читала президентських директив, або про їхнє умисне спотворення.

"Судячи з усього, саме тому уряд намагався імпровізувати на переговорах у Москві. Ці експромти і далі продовжуються, але вже в Києві", - додав він.

Балога наголосив, що відновлення в повному обсязі постачання палива і готовність російської сторони до продовження взаємовигідного партнерства є прямим наслідком проведених переговорів між президентами України та Росії, доповнених у ході останньої телефонної розмови між Ющенком і першим віце-прем'єром уряду Росії Медведєвим.

"Лист Тимошенко лише підтвердив давнє спостереження: у перемоги одразу знаходиться кілька авторів", - зазначив Балога.

"Натомість зараз уряду потрібно якнайшвидше формалізувати схему взаємовигідної співпраці з Росією на цей рік, виробити формулу газових взаємин на перспективу", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування