Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи вирішили боротися з НАТО міжфракційно

Четвер, 6 березня 2008, 18:16

Комуністична партія України заявляє про створення у Верховній Раді депутатської міжфракційної групи "АнтиНАТО".

Як сказано у відповідній заяві, розповсюдженій прес-службою КПУ, 50 народних депутатів вже поставили підписи під пропозицією щодо створення такої міжфракційної групи.

"Пропозиція про створення депутатської міжфракційної групи "АнтиНАТО" є природною, закономірною реакцією на дії, спрямовані на прискорене втягування України в НАТО – всупереч волі переважної більшості нашого народу", - сказано у заяві.

Компартія зазначає, що ця проблема зачіпає питання безпеки України та єдності суспільства.

"Неупереджений аналіз свідчить, що вступ в НАТО не тільки не зміцнить її гарантії, а навпаки – дозволить ще більше втягнути нашу країну в авантюри цього військово-політичного блоку, небезпечно погіршить відносини з Росією, що завдасть великої шкоди національним інтересам України, її суверенітету, поставить нашу державу на бік однієї сторони у протистоянні Росії і Заходу, відносини між якими все більше набувають ознак "холодної війни", - стверджують комуністи.

"Питання набуття членства України в НАТО – з тих, що розколюють і без того наше розбурхане суспільство. В умовах політичної нестабільності, гострого протистояння це вкрай небезпечно", - додають вони.

КПУ стверджує, що "влада, однобічно тлумачачи положення закону про основи національної безпеки України, брутально порушуючи вимоги Конституції, уникає призначення референдуму щодо вступу в НАТО, за проведення якого поставили свої підписи більше 4-х мільйонів громадян – все свідчить про те, що суспільство хочуть поставити перед фактом".

Комуністи також наголошують на тому, важливості доведення до громадськості правдивої інформації про НАТО – і позитивних моментів, і ризиків, що нібито "всіляко замовчують у своїх "темниках" і виступах чиновники з МЗС і деякі "експерти".

"Все це робить створення депутатської міжфракційної групи "АнтиНАТО" цілком виправданим і вкрай необхідним", - переконує Компартія. - Завдання групи вбачаємо, насамперед, у тому, щоб всіляко протидіяти неконституційним діям (на кшталт підписання "Звернення трьох" спікером без відома і згоди парламенту), порушенням закону".

"Своє слово стосовно членства в Альянсі має сказати народ. І не тоді, коли все вже буде вирішено, а зараз", - наголошують вони, додаючи, що нині надзвичайно важливого значення набуває "підготовка контрпропозицій намаганням втягнути Україну в НАТО".

"Йдеться, насамперед, про реалізацію положення Декларації про Державний суверенітет України щодо проголошення її постійно нейтрального, позаблокового статусу... Йдеться про активний нейтралітет... Нейтралітет, який передбачає широке співробітництво України з іншими державами і міжнародними інституціями, в тому числі ЄС і НАТО", - пояснює КПУ.

Комуністи також вважають, що "Україна могла б виступити з ініціативою створення справді загальноєвропейської системи колективної безпеки як альтернативи блоковому протистоянню, появі нових розподільчих ліній на нашому континенті – цим була б знята і гострота проблеми членства в НАТО".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування