Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ голосування по НАТО вважають "повчальним кроком"

Четвер, 6 березня 2008, 21:23

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко вважає, що результат голосування за проект постанови щодо НАТО у Верховній Раді у четвер вказує на реальний рівень порозуміння між парламентськими силами.

"Ми спрацювали дзеркально із нашими партнерами по коаліції, ми дали рівно стільки голосів, що саме 248 – це був на сьогодні рівень порозуміння в парламенті", - сказав він в ефірі "5 каналу" у четвер ввечері.

"Хотілося б навколо цієї постанови мати абсолютне примирення – поки абсолютного примирення немає", - додав він, погодившись із тим, що це був такий "повчальний крок".

Водночас, за словами Кириленка, постанова по НАТО повністю відповідає коаліційній угоді, за якою остаточне рішення про вступ України до НАТО буде прийматися шляхом референдуму.

"Головне питання – коли. Наші опоненти наполягали, щоб це було відразу і сьогодні. Ми вважаємо, що треба здійснити всі заходи, підняти стандарти життя, рівень соціально-економічного становища в країні до рівня Європейського Союзу...", - зазначив він, наголосивши, що "на 90% план дій щодо членства – це саме стандарти життя і тільки 10% - військове співробітництво".

"Референдум буде після виконання всіх дій – років через 10", - вважає лідер фракції БЮТ.

На запитання, чи не насторожують його слова "може відбуватись після референдуму" у постанові щодо НАТО, запропонованій спікером Арсенієм Яценюком, Кириленко зазначив, що ще не ухвалено закон про всеукраїнський референдум.

"Там кожне слово, навіть кожна кома... все вивірено так, щоб задовольнило усіх. І тих, хто зайшов у цю тупикову ситуацію і не знав, як вийти, і нас задовольнило. Ми ніде на референдумі не педалювали, але якщо вже так вийшло, що треба було визначитись, то ми визначилися", - зазначив він.

"Постанова відповідає коаліційній угоді, ще раз підкреслюю, і вона посилається на закон, якого в природі ще немає. Що в законі буде, як він, коли він буде прийнятий?... Звичайно, буде прийнятий такий законопроект", - наголосив Кириленко.

Лідер фракції БЮТ також виключив можливість розпаду коаліцій внаслідок голосування у парламенті у четвер. "Це на сьогоднішній день неможливо. Коаліції створюють фракції", - наголосив він, коментуючи відповідне припущення депутата Михайла Полянчича, який вийшов із партії "Наша Україна", однак залишається членом фракції "НУ-НС".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування