Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк сподівається на "серйозний урок" для усіх

Четвер, 6 березня 2008, 22:45

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк сподівається, що остання криза у Верховній Раді стане уроком для парламентських сил і в найближчому майбутньому вона не повториться.

"Верховна Рада працюватиме. Тому що ми всі заслуговуєм на те, щоб в Україні був дійсно працюючий парламент. І ми сьогодні довели те, що мистецтво компромісу в українській політиці все таки існує", - заявив він у ефірі "1+1" у четвер ввечері.

"Ми все таки дійшли до згоди. Ми підписали протокол порозуміння, ми прийняли постанову по НАТО, яка є виграшною постановою для всіх політичних сил. І дуже важливо те, що всі вийшли зі збереженим лицем з цієї ситуації. І я сподіваюся, що це дуже серйозний урок і для подальшої роботи українського парламенту", - додав Яценюк.

"Ми пережили цю кризу, і навряд чи ми будемо заходити в аналогічні кризи в найближчому майбутньому", - наголосив спікер парламенту.

При цьому він заперечив, що у четвер у парламенті відбулася підміна Конституції та Регламенту Верховної Ради. "Навпаки, сьогодні відбулось знаходження того чи іншого компромісу, про який всі говорять, але меншість з усіх парламентарів очікувала те, що це все дійсно відбудеться", - наголосив Яценюк.

"Ніхто не сподівався, всі думали, що вже можна ставити той хрест, про який я говорив... Але це не сталося", - додав він.

На запитання, що стало вирішальним аргументом у складній, за словами самого спікера, "на підвищених тонах дискусії", Яценюк відповів: "Аргумент тільки єдиний: Україна – демократична держава. Україні нагально потрібен єдиний законодавчий орган, незалежний і повноцінний".

"І, власне кажучи, ці аргументи були сприйняті", - зазначив Яценюк.

У свою чергу, заступник лідера фракції Партії регіонів Олександр Єфремов підтвердив, що аргументом змінити свою позицію для його фракції була налаштованість на те, що "ми зобов'язані знайти компроміс, для цього нас обирали люди... знаходити компромісні рішення, які б могли не роз'єднувати, а об’єднувати країну".

При цьому, на думку Єфремова, саме різкі заяви – на зразок попередження Партії регіонів у середу про те, що вона почне масові акції протесту, – "ведуть до того, що наступного дня знаходиться той компроміс".

"І саме це був той випадок, який дозволив сьогодні прийти до рішення і знайти все таки компромісне рішення", - додав "регіонал", при цьому наголосивши, що "ми не ставили завдання залякувати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...