"НУ-НС" наполягатиме позбавити "обранців" захисту

П'ятниця, 7 березня 2008, 00:29

Фракція блоку "НУ-НС" у п'ятницю на ранковому пленарному засіданні парламенту має намір наполягати на переголосуванні за внесення до порядку денного питання про внесення змін у Конституцію в частині позбавлення депутатської недоторканності.

Про це в четвер в інтерв'ю журналістам повідомив лідер фракції В'ячеслав Кириленко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Завтра (7 березня) фракція НУ-НС буде наполягати на тому, щоб повернутися до повторного голосування", - сказав він.

Реклама:

Кириленко пояснив, що в четвер під час голосування за внесення цього питання до порядку денного не спрацювали картки трьох депутатів від "Нашої України – Народної Самооборони" – Оксани Білозір, Іван Плюща, Віктора Шемчука.

Як уточнює офіційний сайт "НУ-НС", саме це стало причиною того, що для ухвалення відповідного рішення у четвер коаліції не вистачило 2 голосів.

Із цього приводу голові Верховній Раді передано письмові заяви депутатів.

ВІДЕО ДНЯ

Кириленко також додав, що фракція буде наполягати і на включенні до порядку денного в п'ятницю питання про створення слідчих комісій із ситуацій у Харкові та Києві.

Зокрема, йдеться про комісії з розслідування обставин за фактами порушення Конституції і законів мером Харкова Михайлом Добкіним і секретарем харківської міськради Геннадієм Кернесом у системі тарифних, майнових, земельних, бюджетних і фінансових відносин при виконанні ними своїх зобов'язань.

Також ідеться про створення комісії з розслідування обставин за фактами порушення Конституції і законів, ухвалення протиправних рішень київським міським головою Леонідом Черновецьким і посадовими особами місцевого самоврядування і виконавчої влади в Києві.

Як відомо, фракція "НУ-НС" нараховує 72 народних депутати з 450. У парламентську коаліцію з БЮТ (156 депутатів) із "НУ-НС" входить 71 депутат.

"Інтерфакс-Україна",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування