Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Добкіна і Кернеса "підвісили", але в НУ-НСі терпіння от-от лусне

П'ятниця, 7 березня 2008, 07:23

Робоча група парламентського комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування знайшла підстави для проведення дострокових виборів мера Харкова і депутатів Харківської міськради.

Про це в п'ятницю пише Комерсант-Україна, посилаючись на звіт групи.

Приводом для створення депутатської робочої групи стало подання голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова, направлене ним спікерові Арсенію Яценюку.

Реклама:

У документі на ім'я Яценюка харківський губернатор виклав факти, які, на його думку, свідчать про порушення законів мером Харкова Михайлом Добкіним і секретарем міськради Геннадієм Кернесом, і запропонував припинити повноваження мера і депутатів міськради.

"На даний момент більшість рішень Харківської міської ради щодо відповідності Конституції і законам знаходяться в судовому провадженні. Є тільки одне рішення Дзержинського районного суду", – йдеться в звіті.

Йдеться про затвердження проекту землевпорядкування з організації і встановлення кордонів рекреаційного заказника по вулиці Клочковська, 197.

ВІДЕО ДНЯ

Ще одним приводом для проведення дострокових виборів депутати вважають відсутність рішення Харківської міськради про визначення обсягу повноважень райрад.

"Це унеможливлює належне виконання повноважень районними радами Харкова", – відзначили представники робочої групи.

На їхню думку, цього порушення достатньо для проведення дострокових виборів Харківської міськради і мера.

"Верховна Рада може прийняти рішення про призначення позачергових виборів до Харківської міськради і харківського міського голови за наявності юридичних підстав, а саме: якщо рада не вирішує питання, що знаходяться в її компетенції", – йдеться в документі.

Водночас секретар Харківської міськради Геннадій Кернес відкидає висунуті на його адресу обвинувачення.

"Незважаючи на офіційний запит депутатів міськради, звіт робочої групи комітету з вивчення подання Арсена Авакова нам ще не дали. А говорити зараз про те, чи правильно ми розподіляли повноваження між міськрадою і райрадами, я не хочу. Ми усе робили в рамках законодавства", – заявив він.

У свою чергу один з авторів звіту, депутат Владислав Каськів (НУНС), має намір запропонувати парламенту ухвалити відповідне рішення, не чекаючи створення тимчасової слідчої комісії.

Як відомо, у четвер парламент не вніс до порядку денного питання створення ТСК у справі Добкіна і Кернеса.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...