У Ющенка попросили забезпечити "толоку" грошами

П'ятниця, 7 березня 2008, 09:49

З 5 березня до 20 квітня цього року в Україні має бути проведена Весняна толока з озеленення та благоустрою.

Заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний звернувся до голів облдержадміністрацій із проханням забезпечити виконання відповідних заходів коштами бюджетів, повідомляє прес-служба президента.

"Якщо кошти не були передбачені, значить, робота не велася", - сказав він у п’ятницю вранці на селекторній нараді з головами ОДА, присвяченій виконанню указу президента від 3 березня щодо проведення цієї "Весняної толоки".

Зокрема, цим указом передбачено низку доручень Раді міністрів Криму, місцевим держадміністраціям та органами місцевого самоврядування, зокрема, провести заходи із благоустрою та озеленення населених пунктів, створити нові зелені зони, парки, сквери, висадити саджанці дерев і кущів.

Місцеві органи влади мають впорядкувати прибудинкові території, дитячі та спортивні майданчики, парки, сквери, а також створити нові дитячі та спортивні майданчики.

Під час наради Безсмертний зробив спеціальний акцент на заходах із благоустрою, зокрема, вивезенні сміття, насамперед у селах та озелененні доріг державного та місцевого значення.

У свою чергу, заступник глави секретаріату президента Юрій Богуцький закликав звернути особливу увагу на екологічний стан заповідників, зокрема національного заповідника "Херсонес Таврійський", зважаючи на те, що 2008 рік президентом оголошено Роком туризму і курортів.

Богуцький також запропонував активніше залучити до виконання указу глави держави громадські організації екологічного спрямування.

У свою чергу, Безсмертний звернувся з проханням до голови Полтавської ОДА Валерія Асадчева скласти доповідну записку на ім’я президента на основі зробленого ним під час наради виступу, де розкрити проблеми, які постають перед регіонами через надмірну централізацію коштів бюджету на екологічні програми.

З інформацією про підготовку та початок робіт на виконання указу президента виступили також керівники Донецької, Черкаської, Волинської, Львівської, Чернігівської і Миколаївської областей та Автономної Республіки Крим.

У нараді також взяли участь представники Міністерства регіонального розвитку і будівництва, Міністерства охорони навколишнього природного середовища, Держкомлісгоспу, "Укравтодору".

Заступник глави секретаріату наприкінці наради повідомив про плани провести аналогічний захід через місяць, аби проконтролювати виконання поставлених указом президента завдань.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...