Польща клянеться Україні в футбольній вірності

Субота, 8 березня 2008, 10:44

Польща і Україна збираються у квітні підписати договір, котрий окреслить хід підготовки до футбольного чемпіонату Євро-2012.

Про це заявив в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" міністр спорту і туризму Польщі Мирослав Джевецький.

Договір, за словами міністра, стосується всіх найважливіших питань щодо Євро-2012. "Але насамперед мова йтиме про спільну українсько-польську програму безпеки", — уточнив він.

Крім того, договір регулюватиме підготовку в сферах медичного забезпечення, дотримання прав інтелектуальної власності, а також питання, котрі стосуються транспорту. Договір також визначить осіб, відповідальних за міждержавну координацію підготовки до чемпіонату.

Міністр спорту і туризму Польщі особливо відзначив необхідність координації дій двох країн в процесі підготовки до чемпіонату. "Не можна допустити, що одна з країн щось устигає робити у встановлені терміни, а інша — ні. Цього не повинно бути", — підкреслив він.

Джевецький також категорично спростував чутки про можливе проведення Євро-2012 Польщею в партнерстві з Німеччиною і заявив, що чемпіонат готуватиметься виключно в співпраці з Україною.

"Якби ми хотіли робити спільний проект із Німеччиною, то з самого початку робили б його з Німеччиною", — заявив він. "Ми подали спільну заявку саме з Україною і реалізовуватимемо проект разом із Україною", — додав міністр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування