Ющенка розгнівили інтриги біля горла

Неділя, 9 березня 2008, 17:16

Президент Віктор Ющенко просить парламент і уряд створити максимально пільгові умови для українського книговидання, поширення книги, кінематографічної і театральної справи, національних музеїв, бібліотек, розвитку архівної та археологічної діяльності.

"Переконаний, що в цьому році ми це зробимо", - зазначив він під час вручення премій імені Тараса Шевченка в Національному театрі опери та балету, повідомляє прес-служба президента.

"Бездумна боротьба, розбрат, подвійні стандарти, які одвічно постають посеред нас, вже знову підступили до горла України. Вже неможливо без гніву дивитися на те, як безконечна політична метушня, хаос та інтриги, приховані за красивими гаслами, гальмують наш рух уперед", - зазначив Ющенко.

"Мої дії були і будуть підпорядковані одній меті - покласти край цим загрозам, перевести енергію протистоянь у русло державного і національного творення. Його чекають всі", - запевнив президент, додавши, що має достатньо сили і впевненості це здійснити.

Ющенко підкреслив необхідність сформувати єдиний український гуманітарний простір.

Він закликав забезпечити системну державну підтримку масштабним сучасним націєпросвітницьким культурним проектам. "З особливою увагою і ретельністю потрібно повернути справжній європейський образ української культури до східних і південних регіонів нашої держави", - зазначив президент.

"Ми зобов'язані відновити історичні символи нашої землі, очистити свій простір від тоталітарного звалища і, водночас, зупинити нову варварську тенденцію - руйнівну забудову унікальних історичних центрів Києва, Львова, Одеси, Ялти і десятків інших міст України", - підкреслив також він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування