У Росії обіцяють Україні кризу через НАТО

Вівторок, 1 квітня 2008, 12:43

Вступ України в НАТО "спричинить за собою глибоку кризу в російсько-українських відносинах".

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, виступаючи в Держдумі на слуханнях, присвячених стану російсько-українських відносин, передає ИТАР-ТАСС.

"Ця криза найнегативнішим чином позначиться і на загальноєвропейській безпеці. Так що вибір, і вибір стратегічний має зробити і Захід", - підкреслив Карасін.

"Питання стоїть прямо - які відносини з Росією відповідають західним інтересам. Думаю, що нав'язувати Україні роль буфера між Європою і Росією, - значить принижувати значення самої України", - сказав він.

"Набагато конструктивніше разом вибудовувати відносини з навколишнім світом, у тому числі і з європейськими країнами. Тим більше, що Росія й Україна є невід'ємною частиною Європи, європейської культури, політики й економіки", - зазначив Карасін.

У той же час він заявив, що встановлення "міцних дружніх і добросусідських відносин з Україною є безумовним зовнішньополітичним пріоритетом Росії".

"Для нас процеси, що відбуваються в російсько-українських зв'язках, - не шахівниця, на якій можна грати хитромудрі комбінації", - підкреслив Карасін.

"Для нас світ, спокій і економічне процвітання двох держав, де проживають майже 200 млн осіб, життєво необхідні для нормального демократичного розвитку російського суспільства", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News