Буш змусив депутатів прийти на роботу пішки

Вівторок, 1 квітня 2008, 13:00

Член фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич вважає некоректними безпрецедентні заходи безпеки у Києві в зв'язку з перебуванням в Україні президента США Джорджа Буша.

Про це він сказав у коментарі журналістам у Верховній Раді.

За словами Шуфрича, некоректним є подібне обмеження руху в центрі столиці, "коли громадянам не було надано можливості пересуватися Києвом".

"Якби не мій мандат народного депутата, мені сьогодні було б заборонено їздити центром міста", - пояснив депутат.

При цьому він нагадав, що коли до України приїжджав президент Росії Володимир Путін (у 2006 році), "який є не менш впливовим політиком", ніяких незручностей не було.

"Вулиці, звичайно, перекривалися, але не надовго, під час самого проїзду. А зараз таке враження, що з центру Києва виселили всіх людей", - додав Шуфрич.

Разом з тим інший регіонал Борис Колесніков зазначив, що приїзд Буша йому особливих незручностей не зробив.

За словами депутата, він пройшовся до Верховної Ради пішки від офісу Партії регіонів на вулиці Липській, а до офісу також йшов пішки з району Бессарабки.

"Звичайно, не в усіх європейських країнах дозволено поводитися таким чином (перекривати рух), але влада, очевидно, виходила з того, що безпека гостя має бути вищою за все, тому, враховуючи Тбіліський інцидент, в цьому була якась виправдана необхідність", - пояснив він.

У свою чергу лідер однойменного блоку Володимир Литвин повідомив, що живе поблизу Верховної Ради, тому прийшов на роботу пішки, однак, за його словами, його дружина вийшовши з дому і побачивши, що все перекрито, не захотіла йти у справах і повернулася.

Крім того, член фракції БЮТ Володимир Бондаренко також назвав некоректними подібні заходи безпеки, оскільки, на його думку, "Київ сьогодні розділився на тих, хто знаходиться по ту чи іншу сторону Буша".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування