У "НУ-НС" збираються проводити з ЄЦ "окремі консультації"

Вівторок, 1 квітня 2008, 13:12

Провальне голосування у Верховній Раді щодо позбавлення повноважень депутатів, котрі обійняли державні посади, в черговий раз засвідчило відсутність необхідної кількості голосів у коаліції.

Про це заявив у коментарі журналістам "регіонал" Нестор Шуфрич.

"Зняття посадових осіб – це, в першу чергу, завдання коаліції. Вони зацікавлені в тому, щоб зняти Костусєва, Прутника. І вони завжди декларують, що у них є 226 голосів. Ми просто ще раз дали пересвідчитись суспільству в тому, що реальних голосів у них нема. Ми не блокували, але вони вже навіть не здатні на кнопки натиснути", - сказав він.

При цьому Шуфрич зазначив, що "до деяких депутатів навіть черга не дійшла, оскільки Арсеній Яценюк побіг на зустріч до Буша і знехтував своїм обов’язком щодо керування роботою ВР".

Водночас, представник "НУ-НС" Микола Катеринчук, відповідаючи на запитання про відсутність голосів у коаліції, зазначив, що "і 226, і 228 голосів є – і вони будуть тоді, коли це буде необхідно".

"Зараз окрему позицію зайняла нова партія "ЄЦ". Але керівництву "НУ-НС" і коаліції треба звернути на це увагу і провести з ними окремі консультації", - сказав Катеринчук.

Як відомо, у вівторок депутати Верховної Ради не змогли результативно проголосувати за звільнення Едуарда Прутніка з посади голови Держкомтелерадіо (проголосувало 225 депутатів) та Олексія Костусєва з посади голови Антимонопольного комітету (220 "за").

Також депутати не підтримали припинення повноважень депутатів-сумісників.

Після того, як депутати не підтримали жодного кадрового питання, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закрив засідання Верховної Ради до наступного тижня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...