"УкрГаз-Енерго" обвинуватило "Нафтогаз" у чергових утисках

Вівторок, 1 квітня 2008, 13:59

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" обвинуватило національну акціонерну компанію (НАК) "Нафтогаз України" у перешкоджанні проведенню загальних зборів акціонерів товариства, які призначені на 1 квітня 2008 року.

"Представники "Нафтогазу України" не допускають до місця реєстрації акціонерів членів реєстраційної комісії", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби "УкрГаз-Енерго" Віталій Кисіль.

Співрозмовник агентства уточнив, що реєструвати представників акціонерів для участі в зборах планувалося в одному з приміщень центрального офісу "Нафтогазу", яке з 2006 року орендує ЗАТ.

"Позиція Нафтогазу" ще більше дивує, якщо взяти до уваги, що держхолдинг як ініціатор зборів акціонерів не надав жодних пропозицій і матеріалів для його проведення. Таким чином, можна зробити висновок, що НАК свідомо і заздалегідь готувався до зриву проведення зборів", - сказав Кисіль.

"УкрГаз-Енерго", як відзначив керівник прес-служби підприємства, зі свого боку забезпечило всі передбачені законодавством процедури, необхідні для проведення загальних зборів акціонерів, у тому числі повідомило акціонерів, підготувало проекти рішень зборів.

"Ми вважаємо, що недопуск представників "УкрГаз-Енерго" - членів реєстраційної комісії до місця реєстрації акціонерів, як і спроба незаконного скасування державної реєстрації ЗАТ, є частиною спланованої кампанії по перешкоджанню діяльності нашого підприємства", - підсумував Кисіль.

У той ж час начальник управління по зв'язках із громадськістю НАК Валентин Землянський заявив, що реєстрація акціонерів ЗАТ "УкрГаз-Енерго" для участі в запланованих на вівторок загальних зборах акціонерів товариства проходить у центральному офісі Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

Співрозмовник агентства уточнив, що час реєстрації представників акціонерів "УкрГаз-Енерго" було продовжено на півгодини до 12:30 за київським часом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування