На сніданок до Ющенка і Буша завітали Тимошенко, Яценюк і Янукович

Вівторок, 1 квітня 2008, 14:08

Україна зацікавлена у співпраці зі США у сфері енергетики та високих технологій, заявив президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав під час державного сніданку на честь президента США Джорджа Буша і пані Лори Буш, повідомляє прес-служба глави держави.

У заході, що відбувся у будинку Городецького, взяли участь президентські подружжя.

На заході також були присутні голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, лідер опозиції Віктор Янукович, члени офіційних делегацій України і США.

Ющенко висловив сподівання, що "вже невдовзі ми можемо очікувати нових, сміливих і перспективних ідей і спільних проектів".

У своєму офіційному тості він високо оцінив підтримку і партнерську допомогу США у просуванні України шляхом євроатлантичної інтеграції.

Президент переконаний, що приєднання нашої країни до Плану дій щодо членства в НАТО піде на користь обом сторонам.

Ющенко зазначив, що українці завжди будуть сповнені вдячності США за підтримку наших прагнень вшанувати пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років в Україні.

"Ми будемо безмежно вдячні за визнання з боку США цього злочину тоталітарного режиму актом геноциду, спрямованого проти нашого народу", - сказав він.

При цьому президент згадав про американських дослідників Джеймса Мейса, Роберта Конквеста та інших, хто зробив значний внесок у відновлення історичної правди про ті події.

Ющенко також подякував США за підтримку України на шляху до вступу до Світової організації торгівлі, який відкрив можливості для суттєвого розширення взаємодії двох країн у сфері торгівлі та інвестицій.

У свою чергу, президент США сказав: "Наші дві держави поділяють спільне бачення на майбутнє. Ми намагаємося підтримувати свободу і допомагати усім народам Європи жити разом".

Буш високо оцінив миротворчу діяльність українців у багатьох регіонах світу. "Україна робить свій внесок в кожну місію НАТО і віддає належне тим ідеалам, які єднають трансатлантичну громаду", - сказав він.

Говорячи про намір України на цьому тижні зміцнити свої трансатлантичні зв'язки через ПДЧ, лідер США наголосив: "Сполучені Штати рішуче підтримують ваше бажання. Ми пишаємося, що стоїмо з вами поруч в Бухаресті і будемо і далі стояти з вами пліч-о-пліч".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News