У "Самообороні" чекають випробувань під кодовою назвою "НУ-НС-ЄЦ"

Вівторок, 1 квітня 2008, 14:39

Депутат фракції "НУ-НС", член групи "Народна самооборона" Олесь Доній вважає створення партії "Єдиний центр" випробуванням для демократичної коаліції.

"Для коаліції це може мати певні випробування. Зокрема, під час голосування, коли група із 5-6 чоловік зможе заблокувати прийняття рішення", - сказав він, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Доній зауважив, що кожен громадянин України має право створювати будь-яку громадську організацію чи партію - таким же правом скористалися і кілька вихідців з Народного Союзу "Наша Україна", які створили нову партію.

"Однак проблема в тому, що вони входять до Верховної Ради за списками іншої партії, де в свій час брали на себе відповідні зобов’язання", - сказав Доній.

Саме через це, за словами члена "Народної самооборони", виникають занепокоєння у політично активних виборців НСНУ та блоку "НУ-НС" – чи не поставить під загрозу успішну діяльності блоку та коаліції створення нової партії?.

"Тим більше, що недоброзичливці вже поширюють чутки про можливе переформатування у парламенті, за якого "НУ-НС" перетвориться на "НУ-НС-ЄЦ", - передає прес-служба.

"Якщо ми подивимося на кадровий склад нової партії, то це так звана група Віктора Балоги під керівництвом його соратника Ігоря Кріля. Це саме та група, яка неодноразово висловлювала свої особливі погляди, виступаючи за інший формат коаліції, широкий", - сказав Доній.

Другим негативним моментом після утворення нової партії, на переконання Донія, є "посилення та загострення проблеми фаворитизму в державі". "Зараз вже очевидно, що йде боротьба за право бути ліпшим другом президента", - додав він.

"Єдиний центр" заявив, що вони пропрезидентська партія. Пропрезидентською також є НС "Наша Україна". Тобто, йде боротьба за право підтримати президента, зокрема під час наступних виборів", - зазначив Доній.

На думку "самооборонця", "окрім одного бажання підтримати президента, партії повинні мати ще й ідеологічну складову".

"Поки що ми не почули змістовної програми цієї партії", - наголосив Доній.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування