Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина непохитна щодо прохання України

Середа, 2 квітня 2008, 08:28

Канцлер Німеччини Анґела Меркель вважає, що поспішні рішення відносно України та Грузії можуть завдати шкоди всім учасникам переговорів.

Про це вона заявила напередодні відкриття саміту Північноатлантичного альянсу в Бухаресті, передає "Німецька хвиля".

Меркель дала зрозуміти, що двері в НАТО залишаються для України відкритими.

Проте Україна повинна спочатку дійти внутрішньополітичного консенсусу, тобто, більшість населення повинна висловитися за вступ до НАТО, наголосила вона.

Спікер фракції вільних демократів у Бундестазі Маркус Ленінґ вважає, що нічого не трапиться, якщо Україна ще рік-другий почекає.

"Ми говоримо не про членство, а про підготовку до цього – до так званого плану набуття членства в НАТО. Я був би за те, щоб цей план було відстрочено на 2-3 роки", - сказав він.

Як відомо, на стрімкому рішенні щодо прохання України про надання їй плану дій з набуття членства в НАТО на Бухарестському саміті 2-4 квітня наполягають США, які хотіли б уже зараз відкрити двері Альянсу для Києва.

Ця ситуація цілком може стати для НАТО лакмусовим папірцем внутрішньої згоди, оскільки в Європі цю позицію розділяють не всі, вважають оглядачі.

"У випадку з Україною, американці формують перспективи з певними позитивними сигналами, тоді як Європа демонструє обережність і скепсис", - сказав німецький експерт з НАТО Свен Зінґхофен.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування