Держдума Росії підготувала заяву про голод 30-х років. Не згодну з Ющенком

Середа, 2 квітня 2008, 08:53

Голова Держдуми Борис Гризлов категорично не згоден із тими українськими політиками, які заявляють, що голод 30-х років був геноцидом українського народу.

"Низка країн, зокрема Україна, намагається розцінити цю ситуацію як геноцид. Ніяких ознак геноциду не було і бути не могло", - заявив він журналістам у вівторок, повідомляє "Інтерфакс".

Гризлов повідомив, що ця позиція буде висловлена в спеціальній заяві Держдуми, присвяченій пам'яті жертв голоду 30-х років у Радянському Союзі.

Цю заяву буде розглянуто на засіданні Держдуми в середу о 15:00 за московським часом, сказав спікер.

Гризлов підкреслив, що ситуація, про яку йдеться, безпосередньо пов'язана з тим, що "в угоду економічному розвитку було поставлено власне життя людей".

"І трагедія тих років, безумовно, торкнулася не тільки українського народу – "великої кількості громадян, що населяли Радянський Союз незалежно від національної приналежності", - додав російський спікер.

Причому, зазначив він, в основному від голоду страждали ті, хто жив у сільській місцевості.

Гризлов підкреслив, що в документі, який Дума має намір прийняти у середу, буде ще раз заявлено, що тоталітарні режими неприпустимі.

При цьому Гризлов підкреслив, що це стосується і тих держав, які зараз розвиваються на пострадянському просторі.

"Тому що десь у чомусь уже сьогодні можна починати проводити аналогію", - вважає російський спікер.

Як відомо, президент України Віктор Ющенко домагається визнання в світі Голодомору 1932-1933 років на теренах нашої держави актом геноциду українського народу.

Він також наполягає на законодавчому встановленні в Україні кримінальної відповідальності за заперечення актів геноциду – Голодомору й Голокосту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування