Кличко програє Черновецькому, а Тимошенко їм обом

Середа, 2 квітня 2008, 11:35

Якби вибори в Києві відбулися найближчим часом, більшість голосів набрав би Леонід Черновецький.

Про це в середу на прес-конференції повідомила соціолог фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, повідомляє Ліга.

"70,3% киян готові взяти участь у дострокових виборах мера Києва. При цьому найбільший відсоток, якби вибори відбулися найближчим часом, набрав би Леонід Черновецький - 25,4%, на другому місці - Віталій Кличко- 21,3%", - повідомила соціолог.

"У порівнянні з минулим опитуванням, рейтинг Леоніда Черновецького з листопада 2007 року збільшився майже в два рази - з 12% до 25%. Фактично обвалився рейтинг Луценка. Це пов'язано з відсутністю його в інформаційному просторі і тим, що його робота прямо не пов'язана з Києвом", - сказала Бекешкіна.

Експерт також відзначила, що ситуація навколо виборів Київради залишається невизначеною.

Бекешкіна відзначає, що наразі ще не сформовано чіткий список партій і блоків, що візьмуть участь у дострокових київських виборах, тому цей фактор впливає на результати опитування.

Так, за даними опитування, за Блок Віталія Кличка проголосувало б 17,6% опитаних, за Блок Леоніда Черновецького - 15%, за Блок Юлії Тимошенко - 14,4%.

У випадку створення блоку Олександра Омельченка його підтримали б 7,6%, блок Миколи Катеринчука - 4,1%, а блок "Наша Україна - Народна самооборона" - 3,6%.

"Значно зріс рейтинг підтримки БЮТ після заяви Юлії Тимошенко очолити передвиборний список свого блоку на дострокових виборах у Києві. Втрачає рейтинги Партія регіонів. За неї віддали би голоси тільки 2,2% опитаних", - додала Бекешкіна.

При цьому 55,3% киян підтримують постанову Верховної Ради про призначення дострокових виборів мера Києва.

Загальноміське соціологічне опитування "Передвиборча ситуація в столиці" проводився з 22 по 27 березня 2008 року незалежною фірмою "Юкрейніан Соціолоджі Сервіс".

Було опитано 1000 респондентів, максимальна похибка вибірки не перевищує 3,2%.

Експрес-опитування проводилося у всіх районах Києва за квотною вибіркою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування