Балога просить Тимошенко зробити повторний забіг

Середа, 2 квітня 2008, 13:20

Секретаріат президента наголошує на необхідності повторного винесення на розгляд засідання уряду низки проектів актів Кабінету міністрів.

Про це йдеться у листі глави секретаріату президента Віктора Балоги до Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба президента.

Так, секретаріат за дорученням президента проаналізував стан оформлення рішень, прийнятих на засіданнях Кабміну за період з 18 грудня 2007 року по 19 березня 2008 року.

Виявлено, що деякі з актів Кабміну, які були прийняті на засіданні уряду шляхом голосування більшістю голосів посадового складу уряду, не були підписані прем'єр-міністром і, як наслідок, не опубліковані.

Серед таких рішень секретаріат звертає особливу увагу на постанови Кабміну "Про затвердження порядку надання у 2008 році спеціальних дозволів на користування надрами" і "Про деякі питання підвищення ефективності митного контролю".

Серед відповідних документів постанова "Про затвердження порядку виплати надбавки за вислугу років працівникам органів прокуратури" та розпорядження "Про заходи щодо прискорення проектування та будівництва великої кільцевої автодороги навколо Києва".

Крім того, у секретаріаті звертають увагу на розпорядження "Про передачу цілісного майнового комплексу навчально-спортивної бази з літніх видів спорту в Львові", яке розроблено на виконання указу президента "Про деякі питання підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу".

Також звертається увага на розпорядження "Про схвалення державної цільової програми розвитку аеропортів України на період до 2020 року".

Крім того, урядом не видано спільне розпорядження з Нацбанком щодо плану антиінфляційних заходів на 2008 рік, який підтриманий на засіданні Кабінету міністрів ще 22 лютого 2008 року.

Згідно з регламенту Кабміну, прийняті акти Кабінету міністрів прем'єр підписує у день проведення засідання.

Акт, прийнятий урядом з поправками, оформлюється у визначений ним строк з урахуванням того, що такий акт має бути підписаний прем'єром не пізніше ніж у період до проведення чергового засідання Кабміну.

В іншому разі рішення Кабінету міністрів про прийняття акта вважається недійсним, наслідком чого є повторний розгляд такого акта на засіданні Кабміну, наголошують у секретаріаті.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...