Довгий побачив, що в нього вбили три цвяхи

Середа, 2 квітня 2008, 14:30

Секретар Київради Олесь Довгий скаржиться на спроби забрати владу у місцевих рад окремими політичними силами.

Про це він сказав на брифінгу під час позачергового засідання Спілки секретарів місцевих рад Асоціації міст України та громад.

Секретар Київради переконаний, що ейфорія прийняття рішень, які ґрунтуються на політичній доцільності, вже охопила Верховну Раду та уряд, а в подальшому може охопити й усю країну. "Лише в Києві, згуртувавшись разом, ми можемо захистити місцеве самоврядування", - запевнив Довгий.

Секретар Київради наголосив, що єдиним джерелом влади в Україні є громада, і саме вона обирає органи місцевого самоврядування, які потім звітують перед людьми.

"Представники місцевих рад не повинні боятися уряду і Верховної Ради. Вони повинні лобіювати інтереси кожного українця".

Довгий нагадав про "три цвяхи", які останнім часом було вбито у "труну" місцевого самоврядування.

"Це - заміна мажоритарної виборчої системи на пропорційну, запровадження імперативного мандату для місцевих рад, а також рішення ВР про перевибори в столиці, яке базувалося на політичній доцільності".

"Сьогодні ми говоримо про необхідність мобілізуватися, донести до кожного громадянина, що представники місцевих рад незабаром вже не зможуть вирішувати проблеми виборців, бо окремі політичні гравці, узурпувавши владу, будуть вирішувати все за громаду", - наголосив Довгий.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...