Нємцов каже, що в Держдумі через Україну сталася істерика

Середа, 2 квітня 2008, 14:45

Російський політик Борис Нємцов вважає вступ до НАТО суверенним правом України.

Про це він заявив в середу в ході прес-конференції, повідомляє УНІАН.

"Вступати Україні до НАТО чи ні – це питання України. Україна незалежна держава", - сказав Нємцов.

Він зазначив, що в Україні існують полярні думки з даного питання.

При цьому, за його словами, це питання має вирішуватися виключно за результатами проведення всеукраїнського референдуму.

"Коли проводити референдум, ви самі вирішуйте, але референдум потрібен", - сказав Нємцов. Він нагадав, що проведення референдуму щодо вступу країни до Альянсу відповідає й статуту НАТО.

Водночас, він висловив думку, що керівництво України, написавши лист про готовність України до приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО, тим самим хотіло засвідчити "безповоротність руху України до Європи".

Коментуючи висловлювання деяких політиків Держдуми Росії про перегляд Договору про дружбу й співробітництво між РФ і Україною, Нємцов назвав їх "істерикою".

"У нас Держдуми, як самостійної організації, не існує. Це вам не Україна. Це у вас Ющенко сказав, Тимошенко поправила, а Янукович вніс істотні зміни… Тому ці заяви не є заявами Державної думи, в тому значенні як заяви Верховної Ради", - сказав він.

При цьому Нємцов зазначив, що "істерична реакція шкодить нашим відносинам і зовсім не вирішує проблему вступу України до НАТО".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування