Кучма думає, що Ющенку дадуть гарбуза

Середа, 2 квітня 2008, 16:42

Екс-президент України Леонід Кучма схильний думати, що на саміті НАТО у Бухаресті Україну не приєднають до ПДЧ.

"Я думаю, що швидше – ні, ніж так. Якщо враховувати позиції країн старих демократій, Німеччини, Франції, їхні відносини із Росією, то важко вірити у позитивний для України результат саміту ", - сказав він у ексклюзивному інтерв’ю УНІАН.

"Росія відіграє для них все більшу роль і зрозуміло чому. Колись Президент Російської Федерації Борис Єльцин категорично виступав проти вступу до Альянсу Латвії, Естонії, Литви, тоді на це ніхто не звернув увагу. Але сьогодні ситуація інша. США не є одним полюсом світової політики. З’явилися такі потужні гравці як Китай, Індія, Бразилія і Росія. І США на це зважає", - зазначив екс президент.

"Вчора почув, що 30 відсотків населення України підтримує вступ до НАТО, непогана цифра. Але ж у нас у 2002 році підтримка Альянсу була більше сорока відсотків...", - також відзначив Кучма.

Екс-президент України вважає, що сьогодні ситуація в принципі інша.

"Треба подивитися по регіонах, якщо на Заході підтримка НАТО - 95 відсотків, то на Сході вона мізерна. І для чого нам знову поглиблювати лінію розподілу України?” , - зауважив Кучма.

Оцінюючи візит Буша в Україну, Кучма зазначив, що візит президента супердержави у будь-якому випадку є знаковим.

"А щодо результатів... Оцінити її, виходячи з результатів прес-конференції, важко. Зрозуміло, що головним прапором візиту було НАТО. Але, як на мою думку, у Сполучених Штатів стільки проблем: Афганістан, Ірак, Іран, падіння долара, негативні процеси економіки... Враховуючи, що в Америці – вибори, то я думаю американцям не до українських проблем", - зазначив він.

"І те, що Джордж Буш приїхав наприкінці своєї каденції, це також викликає питання", - нагадав Кучма.

Екс-президент також вважає, що "ми маємо розраховувати на свої сили, і не кланятися комусь одному, а шукати геополітичні інтереси та пріоритети у всьому світі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування