Долю України в НАТО почнуть вирішувати за вечерею

Середа, 2 квітня 2008, 19:49
У столиці Румунії Бухаресті почався саміт НАТО, у ході якого країни-члени Альянсу розглянуть низку ключових питань, у тому числі і надання Плану дій щодо членства Україні і Грузії.

З другої половини середи в Бухарест з'їжджаються лідери держав і урядів країн НАТО, багато хто з них - з дружинами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На відміну від державного візиту у Великобританію, президент Франції Ніколя Саркозі на саміт Північно-Атлантичного альянсу прибув без нової дружини Карли Бруні-Саркозі.

Останнім приїхав президент США Джордж Буш зі своєю дружиною Лорою, причому вони спізнилися на 10 хвилин.

Приїжджаючих у холі парламентського палацу зустрічали генсекретар НАТО Яап де Хооп Схеффер і президент Румунії Траян Бесеску з дружинами.

Після традиційних рукостискань була фотозйомка.

Лідери країн НАТО розпочали саміт у форматі вечері, у ході якої, насамперед, обговорять питання розширення, зокрема, можливе запрошення до членства в НАТО Албанії, Хорватії і Македонії і заявку Києва і Тбілісі на надання ПДЧ.

Дискусія продовжиться в четвер у першій половині дня, після чого, як очікується, про прийняте рішення повідомить генсекретар НАТО Яап де Хооп Схеффер на прес-конференції.

Як відомо, президент Віктор Ющенко відбуде на саміт НАТО в Бухаресті в четвер, 3 квітня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування