Поляки відхрещуються від змови на допомогу "РосУкрЕнерго"

Середа, 2 квітня 2008, 20:01

Національна нафтогазова компанія Polskie Gоrnісtwо Naftowe і Gazownictwo S.A. (Польща) заявляє про відсутність домовленості про підтримку компанії "РосУкрЕнерго" у конфлікті з Кабінетом міністрів.

Про це заявила прес-секретар PGNIG Йоанна Закшевська, повідомляє "Дело" з посиланням на Українські новини.

Вона спростувала інформацію, опубліковану в газеті "Комерсант-Україна" 31 березня, згідно з якою, нібито PGNIG підтримав "РосУкрЕнерго".

"Я не давала ніякого інтерв'ю редакції "Комерсанта". Хочу також підкреслити, що у своїх розмовах із представниками ЗМІ ніколи не займала позицію щодо рішення Кабміну України по "РосУкрЕнерго", - сказала Закшевська.

Прес-секретар заявила, що компанія не починала ніяких дій спрямованих на підтримку "РосУкрЕнерго".

"Ми не починали ніяких дій по "РУЕ", які б виходили за рамки стандартних торговельних відносин", - сказала вона.

Прес-секретар не стала коментувати можливість подачі позову польською компанією проти Кабміну в зв'язку із забороною експорту газу "РосУкрЕнерго", відзначивши, що поки газ поставляється згідно із законтрактованим об'ємом.

Вона також повідомила, що PGNIG дотепер не одержав офіційної відповіді на свій лист від 21 березня, у якому компанія просила НАК "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" роз'яснити ситуацію з рішенням Кабміну.

Закшевська не надала інформацію про те, чи відбулися переговори представників компанії з представниками Кабміну, НАК "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" у ході візиту прем'єра Польщі Дональда Туска в Україну 27-28 березня.

Як відомо, до офіційної делегації польського прем'єра Туска під час візиту минулого тижня входив віце-голова правління PGNIG Мирослав Добрут.

Планувалося, що в ході візиту буде обговорена заборона Кабміну компанії "РосУкрЕнерго" експортувати газ європейським споживачам.

19 березня Кабмін відмовився забезпечувати "РосУкрЕнерго" відбір газу з українських ПГС і транзит обсягів центральноазіатського газу, що належить "РУЕ", через територію України європейським споживачам.

12 березня Кабмін своєю постановою заборонив компанії "РосУкрЕнерго" експортувати природний газ центрально- і середньоазіатського походження, що надходить з 1 січня 2008 року в газотранспортну систему України.

PGING має укладений контракт із "РосУкрЕнерго" на постачання газу до 31 грудня 2009 року з можливістю продовження на 2 роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування