"Нафтогазу" загрожує "технічний дефолт"?

Четвер, 3 квітня 2008, 10:29

Перенесення Кабінетом міністрів затвердження фінансового плану НАК "Нафтогаз України" загрожує компанії технічним дефолтом, пише "Комерсант-Україна".

Як відомо, уряд 2 квітня відклав розгляд фінансового плану "Нафтогазу" на 2008 рік до наступного засідання 9 квітня.

Видання пише, що це може ускладнити відносини компанії з іноземними інвесторами-власниками євробондів підприємства.

Якщо затвердження фінансового звіту НАКу затягнеться, банкіри будуть змушені порушити питання про технічний дефолт уже в середині квітня, повідомило у середу високопоставлене джерело в банку Morgan Stanley (володіє євробондами "Нафтогазу").

"Ми почекаємо ще тиждень і потім будемо порушувати питання про дефолт. У протилежному випадку банк виявиться винним уже перед клієнтами, оскільки вклав гроші в досить ризикований актив", - пояснив співрозмовник видання.

Ситуація поглиблюється й тим, що минулого тижня, за інформацією видання, "Газпром" відмовив "Нафтогазу" у реструктуризації боргу за природний газ на суму $2 млрд до початку вересня.

"Переговори продовжуються: українська сторона шукає вихід із ситуації, що склалася, але поки в цьому особливо не просунулася", - розповіло в середу джерело газети в "Газпромі".

При цьому "Комерсант" нагадує, що торік через зростання податкового навантаження на "Нафтогаз" аудитор компанії Ernst & Young відмовився затвердити її фінансовий звіт, а власники євробондів заявили, що можуть оголосити їй технічний дефолт.

Тодішні віце-прем'єр Андрій Клюєв і голова "Нафтогазу" Євген Бакулін пообіцяли інвесторам знизити обсяг податкового навантаження на "Нафтогаз", зафіксувавши це у фінансовому плані. У грудні минулого року в ході зустрічі в Лондоні Бакулін запевнив інвесторів, що фінансовий план буде прийнятий до 31 березня 2008 року.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News