Ющенко вимагає від Тимошенко позбутися людей Медведчука

Четвер, 3 квітня 2008, 12:31

Президент Віктор Ющенко висловив очікування, що кадрові ініціативи уряду відповідатимуть букві і духу угоди про створення Демократичної коаліції.

На цьому Ющенко наголошує у листі до прем'єра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко зазначив, що під час його зустрічі з депутатами від НУНС, було порушене питання щодо перебування на урядових посадах осіб, "чия репутація і ділові якості, виявлені в попередні роки, не відповідають принципам, на яких будувалася Демократична коаліція".

Так, на посаді першого заступника Міністра регіонального розвитку перебуває екс-заступник Віктора Медведчука в адміністрації президента Кучми Олексій Іщенко, який "забезпечував" потрібний результат для Віктора Януковича на виборах 2004 року, очолюючи в Адміністрації управління із взаємодії з регіонами.

"Іщенко був одним з тих лідерів СДПУ(о), хто 20 січня 2005 року підписав заяву щодо неможливості своєї подальшої діяльності в органах виконавчої влади та перехід в опозицію. Що він тоді робить в уряді Демократичної коаліції?" – наголошує Ющенко.

Також, за словами президента, на посадах у центральних органах влади перебувають такі наближені до Медведчука особи, як Тарас Козак (заступник Голови Держмитслужби) і Олександр Паршин (перший заступник Голови Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів).

"Їх перебування на посадах у попередньому уряді означало виконання тодішньою коаліцією союзницьких зобов'язань перед СДПУ(о). У такому разі виникає запитання про їх роль сьогодні", – зазначає у листі президент.

Він також звернув увагу, що досі залишається на посаді керівника Держкомархіву комуністка Ольга Гінзбург.

"Представник КПУ зловживає своїм службовим становищем для перешкоджання державній політиці встановлення історичної справедливості, а з Держкомархіву вимушені йти досвідчені професіонали. Невже КПУ є частиною коаліції, що її представник так впевнено почуває себе на урядовій посаді?" – підкреслює Ющенко.

Він також звернув увагу на те, що радником прем'єра призначено Олександра Задорожнього, "який фактично нав'язував депутатам волю Медведчука, зокрема під час спроб провести так звану "політичну реформу" і забезпечити передачу влади в країні за сценарієм СДПУ(о)".

"Чинний уряд декларує принципи відкритості і прозорості прийняття рішень. У першу чергу це має стосуватися кадрових рішень", - наголосив Ющенко.

"Цікаво, чи обговорювалися кандидатури зазначених службовців Радою коаліції? Чи розглядалися інші кандидатури, чия діяльність відповідала би принципам, на яких засновувалася Демократична коаліція?" – йдеться у листі президента.

Він також висловив сподівання на принципову оцінку коаліцією і прем'єром "реальних досягнень зазначених осіб", і прийняття урядом відповідального рішення щодо їх подальшого перебування на посадах.

Як відомо в жовтні 2006 року голова секретаріату президента Віктор Балога призначив своїм радником з інформаційних питань Василя Базіва, який в 2003-2004 роках працював на посаді заступника голови адміністрації президента - керівника Головної аналітичної служби адміністрації президента і був "голосом" Кучми.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...