Раду звинуватили в організації дефіциту суддів

Четвер, 3 квітня 2008, 13:37

Глава Верховного суду Василь Онопенко звинувачує окремих депутатів у саботуванні рішення проблеми укомплектування судів.

Про це йдеться в заяві голови ВСУ, поширеній прес-службою.

Він відзначає, що 18 судів у державі постали перед загрозою закриття, оскільки в них працює по одному повноважному судді.

За словами Онопенка, дефіцит кадрів виник впродовж року через розпуск парламенту, а потім блокування його роботи.

"Зараз дехто говорить, що вища судова інстанція мала надсилати документи у Верховну Раду, незважаючи на те, що вона на той час була нелегітимною. З таким самим успіхом можна було б адресувати документи на суддів "на село дідусеві", - зазначив голова Верховного Суду.

"Адже в період дії указів президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення нових виборів, парламент був неправомочним суб’єктом і не міг приймати ніяких рішень. Однак у той проміжок часу парламент звільняв і призначав суддів, через що тепер виникає сумнів у легітимності ухвалених ними рішень", - зазначив він.

Онопенко наголосив, що зі свого боку Верховний суд вчасно готував всі кадрові подання і як тільки Верховна рада почали діяти, направив їх до комітету з питань правосуддя.

"Однак замість того, щоб організувати оперативний розгляд кандидатур, які мають працювати у судах, де на сьогодні фактично припинене судочинство, деякі керівники Комітету шукають винних та саботують засідання комітету, на яких мають вирішитися проблеми кадрового укомплектування судів", - зазначає він.

"Ситуація, за якої судова гілка влади стає заручницею законодавчої, ганебна і неприпустима. Політики мають нарешті усвідомити що залежність судів – це синонім правової анархії і налагодити нормальне функціонування судів", - вважає Онопенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування