Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк сказав Росії, що не бачить трагедії

Четвер, 3 квітня 2008, 15:05

Спікер Верховної ради Арсеній Яценюк не бачить "трагедії і колапсу" у тому, що питання про приєднання України до Плану дій відносно членства в НАТО (ПДЧ) відкладено на саміті альянсу, що проходить у Бухаресті.

"Створюється враження, що питання про співробітництво України і НАТО виникло тільки зараз, хоча Україна вже протягом п'яти років має контакти з НАТО в рамках так званого цільового плану дій", - заявив у четвер спікер, відповідаючи на питання "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що навіть гіпотетичне приєднання України до ПДЧ "не спричиняє автоматичне членство в цій організації".

Торкаючись заяв ряду депутатів Державної думи про те, що у випадку приєднання України до ПДЧ у російському парламенті буде поставлене питання про внесення поправок
у Договір про дружбу і співробітництво, у тому числі про продовження базування Чорноморського флоту в Криму на 20 років, і, як крайній варіант, вихід з Договору, Яценюк сказав: "До подібних заяв я ставлюся спокійно й упевнений, що у російсько-українських відносинах немає питань, які б не могли бути вирішені".

Він підкреслив, що питання про перегляд термінів базування Чорноморського флоту розглядатися не може, також як "ми не маємо наміру піднімати питання про дострокове виведення ЧФ із Криму".

Торкаючись безпосередньо Договору про дружбу і співробітництво, Яценюк заявив, що не бачить "підстав для його розриву". "Єдине, що цей документ сьогодні вимагає, це фактичного наповнення і реального виконання", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування